About

Australië

Ik ben op 22 december 1962 in Penrith, Australië geboren. Dit continent is doordrenkt met de mystiek en magie van de Aboriginals en hun verhalen over “the Dreamtime”. Deze elementen zijn bewust en onbewust door mijn leven en oeuvre verweven. Ik tracht een groot verlangen en soms een heimwee te verbeelden. Misschien niet eens zozeer naar Australië maar naar een wereld waarvan ik weet dat deze bestaat.

 

Er roept een groot verlangen in mij naar een natuurlijke wereld waar er harmonie en vrede heerst en er respect is voor al het leven op aarde.

Mijn levensloop, zowel in de kunst als het menselijk gedrag, heeft mij gewezen op patronen en de daaraan gekoppelde emoties. Het herkennen en doorbreken van patronen heeft mij therapeutisch gediend. Ik wil vooruit en mijzelf blijvend ontwikkelen (Onder een menselijk gedragspatroon versta ik een destructieve gewoonte, één die niet opbouwend is aan bijvoorbeeld je relatie of aan je persoonlijke ontwikkeling).

De schilderijen waarin er een patroon doorbroken wordt zijn de ‘sleutelwerken’. Deze creëren of genereren ruimte voor een volgende fase.

Sleutelwerk

Bijvoorbeeld ‘Vases I’ uit 2005

Hout en het proces

Het doek als ondergrond heb ik sinds een jaar of zeven vervangen door hout. Waar ik met schilderen op hout op decoratieve wijze begonnen ben maakt het werk voortdurend een transformatie door. Het schilderen en mijn handschrift worden natuurlijker en transparanter met meer gelaagdheid. Het gaat de diepte in. De schilderijen worden zachter en vrouwelijker. Persoonlijk betekent dit een groeiproces naar een geaard bestaan, in contact met mijn hogere zelf. Ik ervaar meer en meer betrokkenheid naar Moeder Aarde en AL haar bewoners.

Meditatief

De mal dient als basis in mijn werk. Ik laat me door natuurlijke patronen en vormen inspireren, ik teken deze na en snij ze vervolgens uit in karton. Hiermee kan ik patronen creëren. Een mal maken is geen makkelijke weg maar daarin ligt voor mij juist de charme. Zo’n mal wordt een kunstwerk op zich en het proces van snijden de meditatie.

Chaos en Ordening

Chaos en Ordening, een boeiend thema die als een rode draad door mijn leven loopt. Vanuit chaos is er het verlangen naar ordening. Is er een overdaad aan ordening dan wordt er chaos geschapen. Dit genereert verandering, ten goede van mijzelf en van het leven op aarde.

Opleidingen:

2001 Startstipendium Fonds Beeldende kunst, Vormgeving en Bouwkunst, Amsterdam.

1993 – 1998 Afgestudeerd aan Kunstacademie Minerva, Groningen.

1982 – 1984 Gestudeerd aan CABK Kunstacademie Constantijn Huygens, Kampen.

1980 – 1982 Gestudeerd aan CNS Christelijk Nationaal schiderschool, Zwolle

 Exposities

2017 Flow Plaza Haarlem, Centrum Djoj Rotterdam. 2016 Connekt Delft, Pica Pica festival bij Espresso Dates Rotterdam, Charlois Special Kunstweekend Rotterdam, Huntenkunst Internationale Kunstbeurs Ulft, De Roos Amsterdam. 2015 Yoga studio Asha Naaldwijk, Huntenkunst internationale kunstbeurs Ulft, Venwoude Lage Vuursche. 2014 Huntenkunst internationale kunstbeurs Ulft, Venwoude Lage Vuursche. 2013 Op Hodenpijl Schipluiden, Kunstveiling Juniorkamer Meppel. 2012 KIM Kunst in de Markt kunstbeurs Arnhem, Kunstweekend Charlois Rotterdam, Huntenkunst internationale kunstbeurs Ulft, Coco’s keuken Amsterdam. 2011
Groene Passage Rotterdam, 
Groene Hart Kunstprijs Nieuwkoop, Zomer Expo 2011 Anoniem gekozen, 2 ronde. 2010 Bibliotheek Baarn Baarn, Galerie StormLab Amsterdam, DUO Dienst Uitvoering Onderwijs Zoetermeer. 2009 XPOZZ Utrecht, DUO Dienst Uitvoering Onderwijs Zoetermeer, GSA kunstenaarsvereniging Hilversum. 2008 GSA kunstenaarsvereniging Hilversum, Kunstmarkt VSB Fonds Woerden, Open huis ‘de Klop’ ateliers Utrecht. 2007 GSA kunstenaarsvereniging Hilversum, Saltro Artsenlaboratorium Utrecht. 2006 GSA kunstenaarsvereniging Hilversum, Cultureel festival Baarn, Centrum Venwoude Lage Vuursche, TCE TrainingCentrumEuropaplein Amsterdam, Raamgalerie Brinkstraat Baarn, Ateliers Winklerlaan Utrecht. 2005
Open ateliers CBK/VBK Deventer, 
Toegang Vrij CBK Deventer, Kunst & Cultuur Overijssel KCO Zwolle, BIK tentoonstelling Kath. PABO Zwolle, De Dames Salon Deventer. 2004 Kunst&Wonen Festival Deventer, Kelderkunst Deventer, Willie IJsselhotel Deventer, Laboratorium aan de Haven Deventer, Kunstzappen Echt of Kunst? Deventer, Aankoopronde kunstuitleen Deventer. 2003 Open ateliers CBK Deventer, 28e North Sea Jazz Festival Den Haag, Amstelpark ‘het Glazen Huis’ Amsterdam, Art & Choc galerie Apeldoorn. 2002 Drie keer anders VBK Deventer, Atelier Periti Hoorn, Kunstbeurs Huntenkunst Doetinchem, Kunstbeurs KunstEvent Apeldoorn, 2001 Werk in Uitvoering Kampen, Filmhuis ‘de Keizer’ Deventer, Kunst in de Etalage CBK Deventer. 1999 Het Witte Huis Twello. 1998 Short Cuts Kriterion Amsterdam, Eindexamententoonstelling Minerva Groningen, Picturale RIVM Bilthoven.

Website by Jeannette Kommer met dank aan Digihomeland

Scroll Up