About

Eenmaal in mijn Atelier zat ik vaak in stilte, te kijken. Geen voldoening vindend na diverse pogingen een werk af te maken. Twijfels en zo kritisch, met een volgende depressie op de loer.

Het lijden van de wereld voelen en weten dat er wat anders bestaat en mogelijk is. Wetend dat ik goed ben in wat ik doe, dat het mij vervulling geeft en hoe moeilijk het is om de draad weer op te pakken.

Het is het, en het is het niet en oh, wat was ik moe! Wat te doen?

In 2018 liet ik van alles los en ging er op uit. Er was ruimte en ik pakte de kans.

Mijn creatieve geest diende gevoed te worden!

Jarenlang heb ik een groot verlangen gehad om uit de stad te trekken en natuurlijker te gaan wonen (in zoverre dat in Nederland mogelijk is) Ik wil eventueel gemeenschappelijk wonen, dat gaan onderzoeken en geleidelijk aan, als ik er klaar voor ben, het schilderen en lesgeven weer oppakken.

2018 is inmiddels tot z’n einde gekomen en ik ben een stuk wijzer geworden. In zekere zin gaat het goed maar makkelijk was en is het nog steeds niet. Niets is zeker in het leven, plannen heb ik zoveel mogelijk gelaten en ik heb mij, zo goed als ik kon, overgegeven aan wat het bestaan voor mij in petto had.

Australië

Ik ben op 22 december 1962 in Penrith, Australië geboren. Dit continent is doordrenkt met de mystiek van de Aboriginals en hun verhalen over “the Dreamtime”. Deze elementen zijn bewust en onbewust door mijn leven en oeuvre verweven. Ik tracht een groot verlangen en soms een heimwee te verbeelden. Misschien niet eens zozeer naar Australië maar naar een andere wereld waarvan ik weet dat deze bestaat.

Er roept een groot verlangen in mij naar een natuurlijker wereld waar er harmonie en vrede heerst en er respect is voor al het leven op aarde.

Opleidingen:

2001 Startstipendium Fonds Beeldende kunst, Vormgeving en Bouwkunst, Amsterdam.

1993 – 1998 Afgestudeerd aan Kunstacademie Minerva, Groningen.

1982 – 1984 Gestudeerd aan CABK Kunstacademie Constantijn Huygens, Kampen.

1980 – 1982 Gestudeerd aan CNS Christelijk Nationaal Schilderschool, Zwolle.

 Exposities

2017 Flow Plaza Haarlem, Centrum Djoj Rotterdam. 2016 Connekt Delft, Pica Pica festival bij Espresso Dates Rotterdam, Charlois Special Kunstweekend Rotterdam, Huntenkunst Internationale Kunstbeurs Ulft, De Roos Amsterdam. 2015 Yoga studio Asha Naaldwijk, Huntenkunst internationale kunstbeurs Ulft, Venwoude Lage Vuursche. 2014 Huntenkunst internationale kunstbeurs Ulft, Venwoude Lage Vuursche. 2013 Op Hodenpijl Schipluiden, Kunstveiling Juniorkamer Meppel. 2012 KIM Kunst in de Markt kunstbeurs Arnhem, Kunstweekend Charlois Rotterdam, Huntenkunst internationale kunstbeurs Ulft, Coco’s keuken Amsterdam. 2011
Groene Passage Rotterdam, 
Groene Hart Kunstprijs Nieuwkoop, Zomer Expo 2011 Anoniem gekozen, 2 ronde. 2010 Bibliotheek Baarn Baarn, Galerie StormLab Amsterdam, DUO Dienst Uitvoering Onderwijs Zoetermeer. 2009 XPOZZ Utrecht, DUO Dienst Uitvoering Onderwijs Zoetermeer, GSA kunstenaarsvereniging Hilversum. 2008 GSA kunstenaarsvereniging Hilversum, Kunstmarkt VSB Fonds Woerden, Open huis ‘de Klop’ ateliers Utrecht. 2007 GSA kunstenaarsvereniging Hilversum, Saltro Artsenlaboratorium Utrecht. 2006 GSA kunstenaarsvereniging Hilversum, Cultureel festival Baarn, Centrum Venwoude Lage Vuursche, TCE TrainingCentrumEuropaplein Amsterdam, Raamgalerie Brinkstraat Baarn, Ateliers Winklerlaan Utrecht. 2005
Open ateliers CBK/VBK Deventer, 
Toegang Vrij CBK Deventer, Kunst & Cultuur Overijssel KCO Zwolle, BIK tentoonstelling Kath. PABO Zwolle, De Dames Salon Deventer. 2004 Kunst&Wonen Festival Deventer, Kelderkunst Deventer, Willie IJsselhotel Deventer, Laboratorium aan de Haven Deventer, Kunstzappen Echt of Kunst? Deventer, Aankoopronde kunstuitleen Deventer. 2003 Open ateliers CBK Deventer, 28e North Sea Jazz Festival Den Haag, Amstelpark ‘het Glazen Huis’ Amsterdam, Art & Choc galerie Apeldoorn. 2002 Drie keer anders VBK Deventer, Atelier Periti Hoorn, Kunstbeurs Huntenkunst Doetinchem, Kunstbeurs KunstEvent Apeldoorn, 2001 Werk in Uitvoering Kampen, Filmhuis ‘de Keizer’ Deventer, Kunst in de Etalage CBK Deventer. 1999 Het Witte Huis Twello. 1998 Short Cuts Kriterion Amsterdam, Eindexamententoonstelling Minerva Groningen, Picturale RIVM Bilthoven.

Website by JeanKom. Thanks to Digihomeland

Scroll Up