'Radiolarian Golden-Green' Acryl en lak op hout 40x40 cm 2012 in baklijst Prijs 350,-

Wat zijn Radiolarians?

Wat zijn Radiolarians?

https://en.wikipedia.org/wiki/Radiolaria

In een moderne wereld van overvloed aan informatie ben ik ergens erg trouw gebleven aan mijn eigen verzameling foto’s, boeken en andere prenten die ik in de loop der tijd heb verzameld. Daaronder bevonden zich afbeeldingen uit een tijdschrift over planktondiertjes, of wat men ook wel Radiolaria noemt.

Daar leent internet zich vervolgens dan wel weer goed voor om op te zoeken wat voor soorten en maten Radiolaria er wel niet allemaal zijn. Eén vorm sprak mij erg aan en die printte ik uit. Om niet van plagiaat beschuldigd te worden zou ik graag de naam van de prent en de maker van dit werk willen noemen (als ik het tenminste terug kan vinden)

Van een cd-hoesje dus. Grofweg nagetekend en uitgesneden in karton waar ik nu een mal van heb:

Deze mal trek ik over en maak er een schildering van op een houten paneel:

En waar ligt de grens heb ik mij afgevraagd. Het ontwerp op de hoes is ook afgeleid van een Radiolarian. We kijken allemaal bij elkaar af. De mens (wetenschap en farmacie) kijkt in feite alles af van de natuur en claimt de rechten. Dat doe ik niet. Mijn werk is uit respect en fascinatie gemaakt voor mens en dier. De cd hoes of een Radiolarian  is niet mijn ontwerp maar mijn schilderijen komen wel uit mijn handen. Daar ligt de grens.

, ,

Website by JeanKom. Thanks to Digihomeland

Scroll Up